Skip to content Skip to footer

Tarot je karta duše

To je vaš vodič za samoispunjavanje, koji vam omogućuje tumačenje 78 simboličkih karata. Tarot karte su jedan od oblika proricanja. Svrha tarot karata je povezati se s našim višim ja putem kojeg kanaliziramo poruke.

Tarot je moguće upotrijebiti za razne namjene, a kroz povijest je spadao u dvije odvojene skupine: ezoteričnu i egzoteričnu. Ezoterični tarot u sebi sadrži dublje duhovne istine i većinom se razvijao u tajnim službama. Egzoteričan tarot bio je razvijen u široj javnosti i koristio se za najavljivanje sreće i nadolazećih događaja u životu ljudi. Tarot se sastoji od 78 karata podijeljenih u dvije skupine: Veliku Arkanu i Malu Arkanu.

Velika Arkana sastavljena je od 22 glavne karate. Mala Arkana sastavljena je iz dodatnih četiri podskupina: štapovi, pehari (kaleži), mačevi i novčići (diskovi). Svaka podskupina sadrži karte od 2 do 10 i asa, paža (slugu), viteza, kraljicu i kralja. Tarota karte polažu se na različite načine i s različitim brojem karata. Polaganje tarot karata ovisi o situaciji o kojoj želite dobiti naputke. Polaganje za partnerski odnos nije jednako polaganju za selidbu ili za pogled u prošle živote.

 

Zašto odabrati predviđanje budućnosti s tarot karata?

Tarot karte su alat koji pomaže prikazati jasnu sliku situacije u kojoj ste se našli. Zbog utjecaja osjećaja, svakodnevno nam promaknu detalji koji nam omogućuju realan pogled. Ako je Vaš pogled zamagljen, teško možete odlučiti koji je idući korak i spotičete se o stare prepreke koje Vam već dulje vremena ničemu ne služe. Stoga je Vaša odluka o budućnosti teža.

Tarot pomaže raščistiti pogled na trenutno stanje i pomaže razotkriti čimbenike koji utječu na vaš život. Ljepota tarota nije u tome da otkrije pitanja tko, što, gdje i kad, već i zašto. Postoje zablude o tarotu poput toga da je predviđanje predvidljivo ili psihološko, međutim istina je negdje na pola puta. Upravo vam ta istina služi s jasnom slikom vaše situacije.

 

 

Je li primjereno da si sam/-a čitam iz tarot karata?

Čitanje tarot karata nije tako jednostavno kao što zvuči. Za ispravnu interpretaciju poruke potrebno je puno posla s kartama. Karte je potrebno osjetiti i naučiti rukovati njima. Pri čitanju poruka iz tarot karata vrlo je bitna objektivnost, što je teško ako čitamo za sebe. Za prvo čitanje preporučujemo da se posavjetujete s iskusnim stručnjakom kojemu lako možete vjerovati. Prava čitanja tarota postaju terapeutski postupak za dobitak dragocjenih spoznaja. Dobro čitanje tarota potvrdit će Vašu intuiciju i otvoriti više pitanja i mogućnosti za Vaš osobni napredak, stoga budite oprezni koga odabirete za čitalaca.

 

 

 

Može li tarot zbilja predvidjeti budućnost?

Jednom riječju – naravno! Ponekad toliko zapanjujuće točno, da oduzima dah! S druge strane, ponekad se čitanje čini višeslojno i općenito, no nakon nekoliko prespavanih noći, najčešće se razjasni pogled na to kakav utjecaj ima čitanje tarot karata na vaš život ili živote vaših bližnjih. Naravno, neki zagovaraju teoriju da vaša sudbina nije zapisana do samog detalja, s čime se slažemo, ako smo već iskreni. Vjerujemo da sa svakom odlukom koju pravilno prihvatimo u životu dođemo prije do željenoga cilja. Za izbor ispravnih odluka koristi nam i čitanje tarot karata.

 

Konačna odluka uvijek je Vaša. Znate li koji Vaš idući korak?

Želite li primati poruke koje svemir komunicira putem svojih medija?

Pretplatite se na poruke svemira koje su za vas protumačili naši gurui. Na taj ćete način uvijek biti spremni za sljedeći korak.