Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kad razmišljamo o simbolima sreće, često nailazimo na klasične simbole koji stoljećima donose sreću u različitim kulturama.

 

Što su uopće simboli sreće?

Jednostavna je definicija da se gotovo svaki objekt može koristiti kao amulet. U biti je simbol sreće amulet ili predmet koji bi trebao donijeti sreću nositelju.

Simboli sreče

Bubamara

Bubamara je nadaleko poznata po tome što donosi sreću. Neke kulture kažu da ako bubamara sjedne na vas i ne odleti, onda to znači da će vas uskoro posjetiti velika sreća. Opet u drugim kulturama donosi poruku zavjeta ili braka. To je osobito istinito kada bubamara sleti na ruku slobodne žene.

bubamara

Sretna djetelina s četiri lista

Djetelina s četiri lista smatra se simbolom sreće u staroj irskoj kulturi i zaštitni je znak za Dan sv. Patrick. Kelti su jednom vjerovali da četveronošci mogu pomoći u pronalaženju vilenjaka koji ostvaruju želje. Mistična snaga djeteline s četiri lista simbol je sreće, ustrajnosti, vjere, nade i ljubavi.

Sretna djetelina

Potkova

Prema starim kulturama, potkove su uvijek bile povezane s praznovjerjem. Razne legende pokazuju da ovaj predmet sam po sebi ima moć koja donosi sreću. Budući da su ponekad vjerovali u loše vile, pravilo je bilo da su potkove izrađene od metala, jer su metali trebali odbiti zle vile.

Potkova

Sretan broj sedam

Sigurni smo da ste u prošlosti čuli za uvjerenje da broj 7 donosi sreću. Broj sedam često je povezan sa srećom koja proizlazi iz intuicije koja pokreće broj 7. Broj 7, međutim, također je vrlo poseban u zakonima matematike. U moderno doba broj 7 povezan je sa sedam dana stvaranja i sa sedam duginih boja.

broj sedam

Novčić za sreću

Postoje priče iz povijesti da su ljudi, kad su pronašli novčić, podigli novac. Te smo navike unijeli i u današnje vrijeme, kada još uvijek vjerujemo da ako uzmemo novčić i zadržimo ga, privlačimo sreću u teškim vremenima. To također može značiti da će, ako ga pronađete, uskoro doći vrijeme blagostanja.

Novcic za srecu

Simboli sreće stoga su amuleti za koje smo odlučili da nas zaštite ili nam donesu sreću. I svaki amulet sreće može, uz razne rituale i afirmacije, postati još snažniji alat za vašu zaštitu i zadovoljstvo.

 

Simboli sreće mogu nadgraditi svoju snagu. Nadgradite snagu onome kojeg već imate, ili odaberite novi simbol sreće. Pozovite nas na telefonski broj 064 617 616 ili pošaljite SMS s porukom ISTINA na 885588.

Cijena poziva je 6,99 kn / min s PDV-om za fiksni i 8,41 kn / min za mobilni telefon, ili prema cjeniku vašeg operatera. Cijena poslaneSMS poruke ISTINA na 885588 izračunava se prema cjeniku vašeg operatora, a cijena svakog primljenog SMS-a (naš odgovor) iznosi 10,00 kn s PDV-om.